Najmodernije rešenje za pasoški sistem u UAE

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Prateći najnovije tehnologije u celokupnom ekosistemu za izdavanje putnih dokumenata, Ujedinjeni Arapski Emirati su doneli odluku da unaprede sistem za izdavanje ePasoša i podignu sigurnost i bezbednost prilikom prelaska granice na najviši mogući nivo. Koristeći agilne metode, u toku je zamena postojećeg Federal Authority for Identification and Citizenship’s (ICA) sistema za izdavanje pasoša sa pouzdanim, visokotehnološkim rešenjem koje mi proizvodimo. U Emiratima je u procesu državni projekat digitalizacije nacionalnih sistema i ovaj projekat je deo koji treba da doprinese ubrzavanju digitalizacije i podigne njen kvalitet na najviši mogući nivo. 

Zajedno sa svojim nemačkim partnerom Veridosom, počeli smo izazovni poduhvat objedinjavanja svih procedura koje postoje vezano za izdavanje pasoša u jedinstven ekosistem koji garantuje bezbednost putnika i omogućava jednostavan i efikasan prelazak graničnih prelaza. Ono što je specifično za ovaj projekat je to da je ceo softver koji se implementira u potpunosti pravljen od početka, da bi što bolje bio prilagođen svim specifičnostima koje postoje i na najbolji način objedinio sve lokalne i pojedinačne fabričke sisteme. Softver je u potpunosti na arapskom, tako da neće postojati jezička barijera pri korišćenju.

 

Ujedinjeni Arapski Emirati su vrlo specifični, oni kao zemlja prepoznaju pet različitih vrsta pasoša u svom pasoškom sistemu – regularni pasoš, specijalni za kraljevsku porodicu i visoke zvaničnike, diplomatski pasoš, privremeni pasoš za određeni period vremena da bi se završio specifičan zadatak, kao i pasoš za hitne slučajeve za građane Emirata u slučaju gubitka ili isteka pasoša dok borave u inostranstvu. Ono što je još zanimljivo je to da prilikom prelaska granice pored skeniranja pasoša, obavezno je i skeniranje lica.

Za nas je ovo bio izazovan projekat sa dosta custom-made rešenja koja su pravljena od nule, tako da je i samo zadovoljstvo realizacijom veće.

Pročitajte još:

Mobile Biometric Authentication

Živimo u vremenu u kom se ubrzano krećemo ka potpunoj digitalizaciji procesa, postupaka i načina funkcionisanja administrativnih sistema. Postoji pregršt uspešnih sistema koji onlajn komuniciraju sa svojim korisnicima…

Bangladeš na putu ka digitalnoj budućnosti

Pasoši i putna dokumenta igraju ključnu ulogu u kreiranju ekosistema koji garantuje bezbednost putnika i omogućava jednostavan i efikasan prelazak graničnih prelaza. Korišćenjem savremenih putnih dokumenata sa čipom, naprednih algoritama za poređenje biometrijskih podataka i automatskih elektronskih kapija, odgovorne i moderne države stavljaju tehnologiju u službu svojih građana i koriste je na način koji građanima omogućava što prijatnije iskustvo tokom putovanja.